Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem

0 (0 ocen)

Piersi z intensywnym smakiem roztopionego sera camembert oraz pomidorem.Czosnek niedźwiedzi nadaje im charakteru a majonez podkreśla smak.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka bez polędwiczek
    1 naturalny ser camembert 125g.
    1 pomidor
    sól , pieprz
    pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
    czosnek niedzwiedzi
    majonez

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi z przypawami 1. Piersi umyć ,osuszyć, oczyścić z błonek.
    Rozciąć wzdłuż tworząc płat.
    Każdą pierś posypać obficie przyprawami.
  • kieszonki drobiowe z serem camembert i pomidorem 2. Umytego pomidora oraz ser camembert pokroić plastry.
    Na połowie mięsa układać ser z pomidorem.
    Złożyć kieszonkę nakładając pusty kawałek mięsa na farsz.
    Piersi spiąć wykałaczkami.
  • piersi z camembertem , pomidorem i majonezem 3. Wierzch mięsa polać / posmarować majonezem.
    Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
  • 4. Przed podaniem usunąć wykałaczki.
    Serwować z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Drób Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować