Propozycja na obiad dla smkoszy miesa drobiowego i..kaszanki:) Kieszonki drobiowe nadziane kaszanka z cebulka i serem-pysznie aromatycznie i sycąco-polecam:)
35 min
Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka
30 dag kaszanki wiejskiej
1 cebula,
1 zabek czosnku
łyzka sera żółtego startego na tarce
sól ,
pieprz,
bułka tarta ,
2 jajka,
olej rzepakowy do smazenia
wykałaczki
Kieszonki drobiowe z kaszanką, serem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piers kurczaka myjemy , osuszamy i rozbijamy tłuczkiem.
Przyprawiamy z obu stron.
2.Czosnek przeciskamy przez praskę.
Cebule kroimy w kostkę, podsmazamy na rozgrzanym oleju , dodajemy pokrojona w kostkę kaszanke , łyzke sera żółtego, dodajemy tez czosnek i całosc mieszamy ze soba ,
3. Na mieso nakładamy na jedna połowe przestudzony farsz z kaszanki cebuli i sera i przykrywamy druga pustą połowa miesa , spinamy wykałczką.
Kieszonki maczamy w roztrzepanym jajku , panierujemy w bułce tartej i smazymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Smacznego:)
Komentarze