Kieszonki drobiowe z brokułą i fetą

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Smaczny i zdrowy obiad:)

  • 15 min

Składniki:

  • pojedyncze filety z piersi kurczaka (jeden na osobę)
    1 świeża brokuła
    pół kostki fety
    bułka tarta do panierowania
    jajko
    tłuszcz do smażenia
    ulubione przyprawy:sól, pieprz, papryka słodka i ostra, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe z brokułą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokułę umyć i ugotować w osolonej wodzie na miękko. Wystudzić. W umytej i osuszonej piersi z kurczaka zrobić kieszonkę.Włożyć do środka trochę różyczek brokuły i plasterek fety. Można spiąć wykałaczką, żeby nadzienie nie wypłynęło. Całość obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia. Najlepiej podawać z frytkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować