KIESZEŃ KURCZAKOWA

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczny obiadek

  • 45 min

Składniki:

  • 4 podwójne filety z kruczka
    kg pieczarek
    cebula
    30 dag sera żółtego
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    bułka tarta
    jajka

Kieszeń kurczakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozklepujemy ale żeby nie były cienkie. Solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w plasterki, myjemy. Olej rozgrzewamy dodajemy cebulę i pieczarki i wszystko podsmażamy. Ser ścieramy na tarce. Gotowe pieczarki nakładamy na filety posypujemy serem i zwijamy tak, aby miały kształt pół serca spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej. Kieszonki panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy