kiełbaski z żurawiną i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kiełbaski to efekt moich kulinarnych doświadczeń. Mają bardzo oryginalny smak i łatwo się je przyrządza. Polecam!

  • 40 min

Składniki:


  • Składniki ( porcja dla 4 osób)
    • 4 białe kiełbasy – parzone
    • 2 łyżki konfitury z żurawiny
    • 1 łyżka tartego chrzanu
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka masła
    • szczypta soli, pieprzu i papryki ( słodkiej lub ostrej)
    • olej
    • kilka łyżek wody

Kiełbaski z żurawiną i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. (marynata) w naczyniu wymieszać miód, żurawinę, sól, pieprz, paprykę.
    Kiełbasę ponacinać z obu stron, posmarować marynatą i pozostawić na ok. pół godziny.
    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kiełbaski. Podlać kilkoma łyżkami wody. Rumiane kiełbaski ściągamy z patelni na talerz, a do sosu który został na patelni dodajemy masło, mieszamy, następnie dodajemy chrzan i całość jeszcze mieszamy.
    Kiełbaski polewamy sosem.
    Smacznego!
    To bardzo proste i oryginalne danie. Bardzo szybko i łatwo się je przygotowuje:)
    Serdecznie polecam!


Komentarze

Podobne przepisy