Kiełbaski w szlafroczkach

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ten przepis widziałam w telewizji, kiełbaski zastąpiłam parówkami, dodałam pomidora, aromat kopru włoskiego był niesamowity, a gościom bardzo smakowały :)

  • 10 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    kilka ostrych kiełbasek wieprzowych (ew. parówki)
    tarty parmezan
    pomidor
    jajko
    chilli (w wersji z parówkami)
    ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu
    sezam do posypania

Kiełbaski w szlafroczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto tniemy na pasy o szerokości ok 10cm
  • 2. Wzdłuż dłuższego boku ciasta układamy pod kątem kiełbaski (na max połowie szerokości)
  • 3. Posypujemy koprem włoskim, chilli, startym serem
  • 4. Pomidora kroimy, i kawałki bez pestek układamy na kiełbaskach
  • 5. Roztrzepanym jajkiem smarujemy brzeg ciasta, zawijamy w rulon i delikatnie dociskamy, nakłuwamy widelcem
  • 6. Pewnymi ruchami kroimy na porcje 5cm, smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem
  • 7. Układamy na blasze wyściełanej papierem i pieczemy 20 min w temp 220 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy