Kiełbaski w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest bardzo smaczne i naprawdę szybkie w przygotowaniu. Często podaję je z ziemniakami lub ryżem. Domownikom smakuje.

Składniki:

  • ● 2 kiełbaski śląskie
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● 1 szklanka wody
    ● 1 łyżka mąki pszennej
    ● 1 cebula
    ● masło do smażenia
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, maggi

Kiełbaski w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbaski w sosie pomidorowym 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w kostkę, wrzucamy do garnka
    i smażymy na maśle na złoty
    kolor. Następnie dodajemy łyżkę
    mąki, mieszamy, aż zrobi
    się zasmażka.
  • Kiełbaski w sosie pomidorowym 2. Dodajemy wodę i przecier
    pomidorowy. Kiełbasę kroimy
    na plasterki, a potem plasterki
    na połówki. Przysmażamy
    chwilkę na patelni na maśle.
  • 3. Łączymy sos z kiełbasą
    i przyprawiamy solą, pieprzem,
    przyprawą uniwersalną i maggi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Komentarze

Podobne przepisy