Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane z jajkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pokochałam niedoceniane wcześniej przez siebie gotowe ciasto francuskie - właśnie za to, że niemal nic przy nim nie trzeba robić :DNadaje się nawet na śniadanie :D

  • 15 min

Składniki:

  • 4 -5 kiełbasek - u mnie parówki, ale polecam frankfurterki
    275 g gotowego ciasta francuskiego
    2- 3 jajka
    łyżka mleka
    sól i pieprz do smaku

Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski kroimy na 3 części każdą. Ciasto kroimy na kawałki o wielkości 2,5 cm x 3,5 cm.
    Kokilki lub inne małe foremki do zapiekania smarujemy masłem. Zawijamy kiełbaski w ciasto francuskie i wkładamy je po 3-4 sztuki ( w zależności od wielkości naszych foremek) , ustawiając je pionowo w naczynkach. Jajka i mleko bełtamy, doprawiamy. Masą jajeczną zalewamy kiełbaski do 2/3 wysokości. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Jemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy