Kiełbaski w cieście drożdżowym

4.48 (184 ocen)

Przepis jest bardzo prosty.Świetna przekąska czy kolacja dla dzieci.A do środka możesz zawinąć co tylko chcesz- ser, pomidor, ketchup, pieczarki.

Składniki:




  • Składniki:
    2 szklanki mąki,
    2 dag drożdży,
    łyżeczka soli,
    4 łyżki oleju,
    2/3 szklanki wody,
    8 małych kiełbasek lub parówek,
    2 łyżki mleka.

Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Kiełbaski w cieście drożdżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Do mąki dodajemy sól, olej oraz rozpuszczone w ciepłej wodzie drożdże. Wszystko dokładnie mieszany oraz wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy na 30min do wyrośnięcia ciasta. Ciasto wałkujemy na cienki płat i owijamy nim kiełbaski. Smarujemy górę ciasta mlekiem i posypujemy ulubionymi ziarnami. Wkładamy całość do nagrzanego piekarnika na 15 min w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować