Kiełbaska z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowana kiełbaska z warzywami na powietrzu będzie prawdziwym wiosennym rarytasem na obiad czy ciepłą kolację

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy grillowej lub śląskiej
    1/2 cukinii młodej
    2 pomidory
    1/2 pora
    1 dymka
    1/2 ogórka szklarniowego
    10 dag sera żółtego
    1 papryka czerwona
    20 dag boczku wędzonego

    Sos:
    2 łyżki ketchupu ostrego
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka vegety
    Dodatkowo:
    folia aluminiowa

Kiełbaska z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaska z warzywami - PRZYGOTOWANIE:
    Wszystkie warzywa myjemy ,paprykę wydrążamy z nasion i kroimy razem w kostkę mieszamy w misce,oprószamy vegetą. Kiełbaski kroimy na kawałki.Boczek na paski.
  • 2. Sos: Ketchup łączymy z olejem doprawiamy do smaku słodką papryką mieszamy dokładnie. Folię aluminiową rwiemy na kawałki na każdym kawałku kładziemy kiełbasę z boczkiem posypujemy zmieszanymi warzywami i startym żółtym serem polewamy lekko sosem i zawijamy folię układamy na tacce aluminiowej i kładziemy na rozgrzany ruszt.Pieczemy około 20 minut aż warzywa zmiękną. Podajemy gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy