Kiełbaska z ananasem i fasolką

4.5 (186 ocen)

Szybki i prosty w wykonaniu przepis to pyszna propozycja dla wielbicieli kiełbasek.

Składniki:

  • 1,5 kg kiełbaski podwawelska lub inna
    1 puszka ananasa
    2 cebule
    1 puszka czerwonej fasolki
    1 słoik 200 g koncentratu pomidorowego
    majeranek
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaska z ananasem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na gorącą patelnie z olejem wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmaż delikatnie i połącz z kiełbasą pokrojoną w pół talarki. Smaż przez ok. 10-15 minut. Na koniec dodaj pokrojony w kostkę ananas, czerwoną fasolkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj majeranek. Wymieszaj. Duś przez dodatkowe 3-5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować