Kiełbaska w pomidorowo-fasolowym sosie.

0 (0 ocen)

  • 60 min

To danie możemy podać na obiad z ziemniakami lub na ciepłą kolację ze świeżym pieczywem.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag dowolnej kiełbasy
    1 puszka pomidorów (40 dag )
    1 puszka białej fasolki ( 40 dag )
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    pół papryki czerwonej
    sól,pieprz
    ostra papryka w proszku
    olej do smażenia
    1 łyżka przecieru pomidorowego

Kiełbaska w pomidorowo-fasolowym sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obrać.Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę,cebule pokroić w piórka,paprykę pokroić w paski.Na oleju przesmażyć cebulę z czosnkiem,oraz paprykę.Należy uważać żeby się nam za mocno nie przypiekło.
  • 2. Do garna przełożyć pomidory,dodać cebulę z czosnkiem ,oraz paprykę,dusić do zgęstnienia sosu i miękkości warzyw.Fasolkę odcedzić z zalewy.
  • 3. Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki,ponacinać,usmażyć na rozgrzanym oleju.Przełożyć razem z fasolą do sosu.
  • 4. Dodać przecier pomidorowy,przyprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą papryka,dusić jeszcze kilka minut.

Porady

Podajemy gorące z dowolnym dodatkiem:chlebem,ryżem lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy