Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki podstawowe z zestawu B:
400g kiełbasy
6 pomidorków cherry
12 małych pieczarek
Kiełbasiane szaszłyki z pomidorem i pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić na 24 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla.
2.Pomidorki umyć i pokroić na połówki.
3.Cebulę obrać i pokroić na 24 plastrki.
4.Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć nóżki.
5.Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
kiełbasa, czerwona cebula, połówki pomidorka, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, połówka pomidorka i kiełbasa.
6.Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu
ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec
w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni ).
Komentarze