Kiełbasiane szaszłyki z pomidorem i pieczarką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu B:
    400g kiełbasy
    6 pomidorków cherry
    12 małych pieczarek

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    3 czerwone cebule

    Składniki robocze:
    przyprawa do grilla
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Kiełbasiane szaszłyki z pomidorem i pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić na 24 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla.
  • 2. Pomidorki umyć i pokroić na połówki.
  • 3. Cebulę obrać i pokroić na 24 plastrki.
  • 4. Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć nóżki.
  • 5. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
    kiełbasa, czerwona cebula, połówki pomidorka, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, połówka pomidorka i kiełbasa.
  • 6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu
    ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec
    w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować