Kiełbasiane kotleciki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie zawsze kotlety mielone robi się z mięsa, zdradzam Wam sposób na kotlety z białej kiełbasy. Pyszne polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na kotlety:
    • 1 kg białej kiełbasy surowej
    • Jajko
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 1 łyżeczka majeranku
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    Składniki na sos chrzanowy:
    • 1 ½ szklanka wody
    • 1 kostka rosołowa
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 2 łyżeczki śmietany 18%
    • 2 łyżki chrzanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kiełbasiane kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Kiełbasę białą wyciskami z flaczka do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką ostrą oraz majerankiem. Dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • sos 2. Wodą wlewamy do rondelka, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy.
    Masło rozpuszczamy na małej patelni, dodajemy mąkę i zagęszczamy sos.
    Do sosu wlewamy śmietanę, dodajemy chrzan i gotujemy aż sos zrobi się nam gęsty.
  • kotlety 3. Kotleciki podajemy z sosem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować