KIEŁBASIANA PRZEKŁADANKA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, chrupiąca, przekładana kiełbaska pieczona.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    4 małe pętka kiełbasy śląskiej
    1/6 czerwonej papryki
    średnia bagietka

    CZWARTY SKŁADNIK:
    średni ogórek kwaszony

    DODATKOWO:
    ulubione zioła
    łyżeczka masła

    Sałata jest elementen dekoracji/

Kiełbasiana przekładanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każde pętko kiełbasy naciąć w kilku miejscach, ale tylko z jednej strony, prawie do końca, ale uwaga żeby nie przekroić na wylot :)
  • 2. W nacięcia na przemian wkładamy kawałki papryki czerwonej i plasterki kwaszonego ogórka.
  • 3. Tak przygotowaną kiełbasę możemy obsypać ulubionymi ziołami. Pieczemy ją przez 40 minut w 250 stopniach na środkowym stopniu piekarnika.
  • 4. Bagietkę kroimy w grube plastry, układamy na patelni z rozpuszczonym masłem i podsmażamy na rumiano z każdej strony.
  • 5. Upieczoną kiełbaskę podajemy z chrupiącymi grzankami.

Komentarze

Podobne przepisy