Kiełbasa z ziemniakami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiełbasa z ziemniakami i szpinakiem to pomysł na idealny obiad dla zabieganych osób. Uwielbiam takie jednogarnkowe dania. Są proste, szybkie i pyszne! I co najważniejsze nie zostaje po nich góra naczyń do zmywanie!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    300 g ulubionej kiełbasy
    2 cebule
    600 g ziemniaków
    1 łyżka przyprawy do ziemniaków
    4 ząbki czosnku
    ½ puszki kukurydzy
    1 szklanka bulionu warzywnego
    100 g świeżego szpinaku baby
    sól
    pieprz
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kiełbasa z ziemniakami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ziemniaki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Posypujemy przyprawą do ziemniaków i delikatnie mieszamy.
    Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy ziemniaki z kiełbasą i cebulą. Gdy cebula się już szekli, a kiełbasa zarumieni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy kilka chwil i zalewamy wszystko bulionem.
    Zmniejszamy palnik i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy odsączoną kukurydze i szpinak. Dusimy aż szpinak zmięknie i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować