Kiełbasa z piekarnika

4.4 (165 ocen)

  • 24 godz.

Do zrobienia kiełbasy w piekarniku a nie w wędzarni skłoniła mnie zima za oknem :)

  • 24 godz.

Składniki:

  • ok 80 dag filet drobiowy
    ok 70 dag szynka wieprzowa surowa
    3 ząbki czosnku,
    1dag sól peklowa
    pieprz, majeranek,
    jelito kiełbasiane
Wystaw ocenę:

4.4 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Kiełbasa z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczenie 1. Fileta oczyścić i połowę skroić w drobną kostkę a połowę zmielić w maszynce na grubych otworach. Szynkę oczyścić zmielić.dodać sól peklową wymieszać z filetem i odstawić na 12 godz. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę dodać do mięsa wraz z pieprzem i majerankiem, dodać odrobinę zimnej wody i wymieszać wszystko razem. zarobić na jednolitą masę i zostawić w lodówce na ok 2 godz. za pomocą maszynki z końcówka do nabijania kiełbasy napełnić jelita. uformować kiełbaski i nawinąć na kija i piec w piekarniku ok 3 godz w temp 50-60 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować