Kiełbasa z kaczki

  • wyświetlono: 559 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna, aromatyczna domowa wędlina

20190925_154312
  • 20 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

2 kg mięsa dowolnej kaczki że skórą
1,2 m cienkiej osłonki wieprzowej
1 łyżka stołowa plus 2 łyżeczki soli kuchennej
2 pełne łyżki soli peklowej
3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka stołowa słodkiej papryki
2 łyżeczki suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonego cząbru
1i 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
6 posiekanych ząbków czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Kiełbasa z kaczki

  • 1. Wykonanie:
    Mięso mielimy w maszynce do mięsa na małych oczkach. Mieszamy je z pozostałymi składnikami i odstawiamy na kilka godzin. Następnie napełniamy osłonę mięsem. Zawiazujemy z obu stron. Parzymy 20 minut. Otrzymamy około 2 kg kiełbasy.

Porady

Kiełbasa idealnie nadaje się na zimno i na ciepło np. Z grilla

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kiełbasa z kaczki

Komentarze

Podobne przepisy

kiełbasa

Dodane przez: Kasja1986

Kiełbasa z karkówki i szynki wieprzowej

Domowa wędzona kiełbasa wybornie...

Kiełbasa z ziemniaków i mięsa.

Dodane przez: weronika63

Kiełbasa z ziemniaków i mięsa

Jest to przepis na pyszną kiełbasę...

Wiejska kiełbasa

Dodane przez: zzewa

Wiejska kiełbasa

Podczas tegorocznego wyjazdu do...

DOMOWA  KIEŁBASA   KRAKOWSKA

Dodane przez: Mariola123

DOMOWA KIEŁBASA KRAKOWSKA

Kiełbasa krakowska przygotowana...

kiełbasa kanapkowa

Dodane przez: Nina80

kiełbasa kanapkowa

kiełbasa kanapkowa, wyrób szynkowarowy...

Biała Kiełbasa

Dodane przez: Nina80

biała kiełbasa

Idealna do Wielkanocnego Żurku,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE