Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Domowa kiełbasa kojarzy i się z dzieciństwem, jak u mojej babci była robiona,

  • 4 godz.

Składniki:

  • 3 kg mięsa od szynki
    1 pierś z kurczaka duża
    1 kg piersi z indyka
    4 łyżki majeranku
    2 łyżki soli do smaku
    1 łyżka pieprzu mielonego
    1 główka czosnku
    1 szklanka wody

Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa 1. Mięso kroję na paski, i miele maszynką grube oczka. Do mięsa mielonego dodaję cztery ząbki czosnku sprasowane, majeranek roztarty, sól, pieprz, wodę. Mięso wyrabiamy dokładanie. Słoiki napełniam mięsem. Do każdego dodaję też po jednym ząbku czosnku.
  • Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa 2. Słoiki zagotowuję 2 razy po godzinie. Jednego dnia zagotowuję i na drugi dzień powtarzam.

Komentarze

Podobne przepisy