Kiełbasa i jajko w cieście francuskim

  • wyświetlono: 459 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczne i błyskawiczne danie:)

monika016

Składniki


1 arkusz ciasta francuskiego
450g mrożonego szpinaku
4 białe kiełbasy parzone
8 jajek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
2 łyżki chrzanu
sól, pieprz
olej
jajko do smarowania

Sposób przygotowania przepisu:

Kiełbasa i jajko w cieście francuskim

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Szpinak rozmrażamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, do wyparowania wody. Dodajemy przyprawy i chrzan. Studzimy.
    2.
    3.
    4.
  • 2. Na środku arkusza ciasta francuskiego wykładamy 1/2 przygotowanego szpinaku. Na to układamy kiełbasę i jajka, wzdłuż, obok siebie. Przykrywamy pozostałym szpinakiem.
  • 3. Boki ciasta francuskiego nacinamy na paski (od miejsca, gdzie znajduje się szpinak). Paski zaplatamy na zmianę. Smarujemy rozmąconym jajkiem.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 25 minut, do zezłocenia ciasta.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak w cieście francuskim

Dodane przez: Moniqa1234

Kurczak w cieście francuskim

Uwielbiam ciasto francuskie. Można...

Warzywa w cieście francuskim

Dodane przez: Magdalena P

Warzywa w cieście francuskim

Potrawa jest łatwa do wykonania...

zapiekane parówki w cieście francuskim.

Dodane przez: Joanna79

Zapiekane parówki w cieście francuskim

Podawać np. z sałatką z pomidorów...

Jajko sadzone w papryce

Dodane przez: edytaha

Jajko sadzone w papryce

Szybkie, pyszne i ładne jajko na...

parówki w cieście francuskim

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Parówki w cieście francuskim z wędzonym boczkiem...

Szybkie, proste danie nie wymagające...

Pierś kurczaka we francuzie – z pieczarkami, papryką, cebulą i serem

Dodane przez: Violetka76

Pierś kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami,...

Smaczna przekąska, która najlepiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE