Kiełbasa chorizo z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chorizo z patelni. Wykorzystaliśmy kiełbasę przywiezioną z Madery, która jest niezwykle aromatyczna.

  • 30 min

Składniki:

  • kiełbasa chorizo ok 300g
    1 szt żółtej papryczki pepperoni
    1 cebula
    100 g ryżu thaibonne
    oliwa z oliwek
    pół czerwonej papryki

Kiełbasa chorizo z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbasa chorizo z patelni 1. Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem.
    Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki.
    Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno je pokroiłem. Czerwoną paprykę po usunięciu pestek pokroiłem w paski.
    Wszystkie składniki podsmażyłem na oliwie z oliwek. Podlałem odrobiną wody ( tak aby zrobiło się troszkę sosu) i dusiłem około 10 minut.
    Podałem bardzo gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy