Kiełbasa biała glazurowana konfitura agrestową

0 (0 ocen)

  • 35 min

GLazurę z agrestu wymysliłam sama, dla wielbicieli smaków słodko-kwaśnych

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg białej kiełbasy
    3 łyżki konfitury z agrestu
    50 ml wódki
    2-3 łyżki chrzanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiełbasa biała glazurowana konfitura agrestową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę nakłuwamy patyczkiem , wkładamy do wody i gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę i wkładamy do naczynia żaroodpornego .
    Następnie robimy glazurę ,konfiturę z agrestu mieszamy z chrzanem i wódką.

    Kiełbasę smarujemy sosem agrestowo-chrzanowym i pieczemy jeszcze ok. 20 minut.
    Podajemy z sosem agrestowo-chrzanowym lub chrzanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Kiełbasa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować