KETCHUPOWE naleśniki z mieloną papryką oraz oregano

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wychodzą naprawdę smaczne i są świetną bazą do np. krokietów czy zapiekanych wytrawnych naleśników

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 szklanki wody gazowanej
    1 duże jajko lub 2 małe
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka oregano
    2 łyżki oleju
    4 łyżki ketchupu
    mąka ok. 3 szklanki

Ketchupowe naleśniki z mieloną papryką oraz oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. Odstawić na minimum pół godziny i smażymy naleśniki. Smażymy na rozgrzanej i leciutko natłuszczonej patelni - ja smażę na naleśnikowej. Rozprowadzamy nie za dużą ilość ciasta tak by powstały cieniutkie naleśniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy