Ketchup z cukinii

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niesamowicie smaczny, prosty w wykonaniu.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg cukinii
    1 kg papryki
    1 kg cebuli
    1/2 kg cukru
    6 łyżeczek soli
    125 ml octu 10%
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    2 słoiczki koncentratu pomidorowego (po 195 g)
    1 łyżeczka przyprawy curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ketchupy

Ketchup z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ketchup z cukinii 1. Cukinie obieramy, usuwamy gniazda nasienne, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Następnie odciskamy z płynu, dodajemy cukier i ocet, gotujemy pół godziny na małym ogniu.
    Paprykę i cebulę miksujemy.
    Do cukinii dodajemy zmiksowane warzywa, obie papryki, gotujemy 10 min.
    Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i curry. Przekładamy do słoiczków, Zapiekamy w 130°C od zimnego piekarnika, przez 35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować