Ketchup paprykowy

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Świetny jako dodatek do makaronów, a także zastępuje w zdrowy sposób ketchup ze sklepu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 kg papryki , 6 sztuk papryczek chili, 1 szklanka octu, 1/2 kg cukru (może być mniej) , 1 szklanka oleju, 1 łyżka vegety , 3 kostki rosołowe drobiowe, 1 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego , główka czosnku , bazylia , oregano , majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ketchup paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki zmiksować ze sobą dodać ocet i gotować 40 minut. Paprykę ugotowaną połączyć z pozostałymi składnikami (oprócz ziół i czosnku) i gotować 30 minut , potem dodać główkę czosnku przeciśniętego przez praskę. Do smaku dodać bazylię, oregano i majeranek według uznania , a następnie dokładnie wymieszać . Przygotowany ketchup przełożyć do słoików , które należy gotować jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować