KEKS Z WIELKĄ ILOŚCIĄ BAKALII

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

Keks taki jak trzeba. Mnóstwo bakalii równo rozłożonych po cieście, nie ma mowy żeby bakalie opadły na spód ciasta gdyż ciasto jest idealnie geste i utrzymuje wszystkie dodatki

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    20 dag cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    4 jajka
    50 dag mąki
    8 łyżek mleka
    szczypta soli
    4 łyżeczki proszku do pieczenia
    60 dag bakalii
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Ciasta wielkanocne Desery

Keks z wielką ilością bakalii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Odłożyć 4 łyżki mąki. Resztę
    wymieszać z solą, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia i dosypywać
    do margaryny, nadal miksować. Do ciasta dolewamy mleko i mieszamy. Bakalie
    oprószamy odłożoną mąką, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.
    Ciasto wykładamy do natłuszczonej dużej formy keksówki lub dwóch
    mniejszych.Pieczemy ok godziny w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować