Keks taki jak trzeba. Mnóstwo bakalii równo rozłożonych po cieście, nie ma mowy żeby bakalie opadły na spód ciasta gdyż ciasto jest idealnie geste i utrzymuje wszystkie dodatki
60 min
Składniki:
1 kostka margaryny
20 dag cukru
2 opakowania cukru waniliowego
4 jajka
50 dag mąki
8 łyżek mleka
szczypta soli
4 łyżeczki proszku do pieczenia
60 dag bakalii
Keks z wielką ilością bakalii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Odłożyć 4 łyżki mąki. Resztę
wymieszać z solą, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia i dosypywać
do margaryny, nadal miksować. Do ciasta dolewamy mleko i mieszamy. Bakalie
oprószamy odłożoną mąką, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.
Ciasto wykładamy do natłuszczonej dużej formy keksówki lub dwóch
mniejszych.Pieczemy ok godziny w 170 st.
Komentarze