Keks z moczonymi bakaliami w rumie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kto kocha bakalie temu polecam keks na święta z bakaliami moczonymi w rumie.

  • 30 min

Składniki:


  • 3 szkl mąka pszenna,
    1,5 szkl cukier,
    6 szt jajka,
    18 dkg margaryna,
    10 dkg morele suszone pokrojone,
    10 dkg orzechy włoskie krojone,
    10 dkg rodzynki,
    10 dkg żurawina,
    10 dkg migdały płatki,
    0,5 szkl rum,
    2 łyżki mąka pszenna,
    margaryna do wysmarowania formy,
    bułka tarta do wysypania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Keks z moczonymi bakaliami w rumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie zalać dzień wcześniej rumem i odłożyć w chłodne miejsce. Margarynę utrzeć z cukrem do białości.Następnie dodawać po jednym jajku ciągle ucierając.Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dobrze wymieszać.Do bakalii dodać 2 łyżki mąki,wymieszać i dodać do ciasta.Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy keksówki.Piec w 170 st około 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować