Keks z kurczaka i makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z kurczaka oczyszczamy,płuczemy i osuszamy,
Każdego przekrawamy w poprzek ,delikatnie rozbijamy, nacieramy przyprawami.Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
2.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente.
Marchew z groszkiem odcedzamy z zalewy.
3.Kruszonka żurawinowa: olej,żurawinę, 2 łyżeczki ostrej papryki, sól,pieprz przekładamy do blendera i miksujemy.
4.Małą keksówkę smarujemy masłem, układamy dwa kawałki fileta, makaron, dwa kawałki fileta ,marchew z groszkiem i ostatnie dwa kawałki kurczaka. Na górze rozsmarowujemy kruszonkę z żurawiny.
Wkładamy do piekarnika na ok.50 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Porady
Aby keks nie rozpadał się przy krojeniu spinamy go wykałaczkami.
Komentarze