Keks wytrawny z kurkami, szynką i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Latem to doskonała alternatywa dla kanapek zabieranych na wycieczkę i pyszne urozmaicenie do potraw z grilla. Keks zaspokoi każdy głód, ponieważ jest sycący, a najlepszy - jeszcze cieeepły.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (Forma o wymiarach 10,5 x 19,5 cm)
    3 jajka
    100 ml oliwy/oleju
    150g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    1 cebula
    100g żółtego sera
    50g kurek
    50g szynki
    Ponadto:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Przekąski

Keks wytrawny z kurkami, szynką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki należy podsmażyć 7-8 minut na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodać posiekaną cebulę.
    Całość oprószyć solą z pieprzem i smażyć do zarumienienia się cebuli.
    (Grzyby nie muszą być idealnie miękkie.)
    Ser zetrzeć na średnich oczkach tarki, a szynkę pokroić w kostkę.
    Jajka zmiksować z olejem i połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia.
    Na końcu do ciasta wmieszać kurki z cebulą, ser i szynkę.
    Masę doprawić do smaku i przełożyć do natłuszczonej formy.
    Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować