Keks serowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Seromaniacy zapraszam po przepis. Co powiecie na keks serowy zamiast chleba? Taki keks świetnie smakuje na ciepło, na zimno, jako dodatek do sałatki lub surówki. Jest idealny do wszelkiego rodzaju dipów i warty wypróbowania. Keks ten jest dość kaloryczny ( w 100g- 216,7kcal B/T/W- 12,6/10,3/17,9) ale bardzo syty. Spróbujcie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g sera żółtego (u mnie gouda), 100ml kefiru, 2 jajka, 45g mąki ryżowej, 45g mąki kukurydzianej, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki b/g proszku do pieczenia, sól wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Przekąski

Keks serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jajka rozbełtać z kefirem, dodać ser i mąkę przesianą razem z przyprawami i proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do silikonowej keksówki lub do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować