Keks makowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne ciasto makowe do kawy.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • szklanka cukru
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    4 łyżki masła roztopionego
    4 łyżki mleka
    szklanka gotowej masy makowej
    szklanka mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    lukier czekoladowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Ciastka

Keks makowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować cukier z jajkami. Wlać olej,masło i mleko. Dodać mak i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypać na końcu orzechy.
  • 2. Piekarnik rozgrzać do 160 * C. Formę keksową natłuścić i posypać mąką. Piec 45 min. Zostawić do ostudzenia ciasto w formie ok. 10 min, potem wyjąć z formy. Zrobić lukier i polać nim wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować