Keks karaibski.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis z książki z małymi zmianami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 10 dkg margaryny

    20 dkg cukru

    40 dkg +2 łyżki mąki

    5 dkg skórki pomarańczowej w cukrze

    10 dkg rodzynek

    1 łyżeczka cynamonu

    szczypta gałki muszkatołowej

    szczypta zmielonych goździków

    2 łyżeczki sody oczyszczonej

    300ml tłustego zsiadłego mleka

    margaryna i mąka do formy

    lukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Keks karaibski. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucierać na puch, wsypując stopniowo cukier. Do utartej margaryny dodawać na przemian mąkę i zsiadłe mleko. Rodzynki i skórkę pomarańczową wymieszać z 2 łyżkami mąki, dodać do ciasta, wymieszać. Wsypać cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i sodę oczyszczoną i dokładnie wymieszać. Formę keksówkę wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Przełożyć ciasto. Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Keks wystudzić i polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karaibski tort jogurtowy

To może cię zainteresować