Keks drobiowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis otrzymałam od bratowej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 udka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 bułeczki lekko czerstwe
    3 jajka
    czubryca
    czosnek niedźwiedzi
    pieprz podlaski
    vegeta

Keks drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek wyciągnąć kości. Marchewkę, pietruszkę oczyścić. Mięso , marchew , pietruszkę, bułeczki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać przyprawy , jajka, wymieszać dokładnie.
  • 2. Przygotować małą formę o wym. 10x20cm, wysmarować tłuszczem i przełożyć masę . Następnie nagrzać piekarnik do 180 stopni, włożyć mięso i piec 1 godz. Po upieczeniu wystudzić i wyłożyć z foremki na półmisek.

Porady

Keks kroimy w plasterki. Jest doskonałą wędliną na kolację lub śniadanie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy