keks- bakaliowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

*****

  • 30 min

Składniki:

  • - 25dag maki
    - 25dag cukru pudru
    - 25dag margaryni (masła)
    - pół kieliszka spirytusu
    - 5-6 jaj
    - 50dag bakali
    - 2 łyżki proszeku do pieczenia

Keks- bakaliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • *** 1. margaryne z cukrem, żółtkami utrzec na głatka mase, dodac spirytus. Potem dodać make wymieszana z proszkien do pieczenia, z białek ubic piane dodac do ciasta jednoczesnie wszypac badkalie, które są wymieszane z jedna łyżka maki i delikatnie wymieszac. Wyłozeg do formy do pieczenia tak zwanej keksówki i piec w temp. 175-200 przez 50-60 min. Po upieczeniu polac polewa.
    życze smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy