• 45 min

Ten keks jest tak pyszny, że piekę go na wszystkie święta i uroczystości rodzinne.

  • 45 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    250g cukru
    250g mąki
    5jaj
    2 łyżeczki proszku
    aromat pomarańczowy
    2 łyżki alkoholu
    bakalie: orzechy,rodzynki, skórka kandyzowana, czekolada gorzka.
    czekolada na polewę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Keks. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić. Białka ubić, dodać cukier, po 1 żółtku, ubijać. Mąkę z proszkiem przesiać przez sito, dodać do jajek, wymieszać łyżką. Wlać stopioną, wystudzoną margarynę, wymieszać. Dodać aromat, alkohol i bakalie, wymieszane z pół szklanki mąki. Ciasto wlać do wysmarowanej, wysypanej tartą bułką formy. Piec w 180 st. C. przez 45 min. Po wystudzeniu polać polewą z czekolady.

Porady

Bakalie wymieszać w pół szklanki mąki, nie opadną na dno ciasta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować