Kefirowe lekkie placki z gruszką w syropie klonowym

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

puszyste, aromatyczne i delikatne z podwójna gruszka posmakuja kazdemu!

  • 12 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g kefiru
    2 jajka
    150 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyzeczki cukru pudru
    1 łyzeczka cukru waniliowego
    masło klarowne

    4 średnie gruszki:
    2 do ciasta
    2 ze skórka na wierzch
    syrop klonowy
    cukier puder do oprószenia placków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Kefirowe lekkie placki z gruszką w syropie klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kefir umieszczamy w misce, dodajemy jajka, cukier, make i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.
    Gruszke obieramy i kroimy w drobną kostke. Do masy kefirowej dodajemy gruszki, delikatnie mieszamy.
    2. Rozgrzewamy patelnię z odrobina masła klarownego , nakładamy po 2 łyzki ciasta zachowując odstępy. Smażymy z obu stron na rumiano. Po usmazeniu udsaczamy na papaierowym reczniku.
    3. Gruszki myjemy i kroimy w drobna kostkę . Wrzycamy na rozgrzana patelnie z odrobina masła klarownego, chwile prazymy. Polewamy syropem klonowym, mieszamy .
    4 Placki wykładamy na talerz, na wierzchu układamy uprazona gruszke z syropem klonowym , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować