Kefirowe lekkie placki z gruszką w syropie klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kefir umieszczamy w misce, dodajemy jajka, cukier, make i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.
Gruszke obieramy i kroimy w drobną kostke. Do masy kefirowej dodajemy gruszki, delikatnie mieszamy.
2. Rozgrzewamy patelnię z odrobina masła klarownego , nakładamy po 2 łyzki ciasta zachowując odstępy. Smażymy z obu stron na rumiano. Po usmazeniu udsaczamy na papaierowym reczniku.
3. Gruszki myjemy i kroimy w drobna kostkę . Wrzycamy na rozgrzana patelnie z odrobina masła klarownego, chwile prazymy. Polewamy syropem klonowym, mieszamy .
4 Placki wykładamy na talerz, na wierzchu układamy uprazona gruszke z syropem klonowym , smacznego:)
Komentarze