Kefirowe Kaszaki z Jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój najmłodszy tester,czyli synek zatwierdził osobiście mówiąc "pycha mama",tak więc puszczam przepis dalej ;-)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl.kefiru
    2 szkl.kaszy manny
    2 jajka L
    1 łyżka cukru brązowego
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jabłka

    Dodatkowo:

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Kefirowe kaszaki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszaki. 1. Do miski wbić jajka,wsypać sól i cukier ubić na puszystą,żółtą pianę,następnie wlać kefir wymieszać trzepaczką rózgową,wsypać kaszkę mannę,wymieszać i odstawić na ok.1 godz.
  • Kaszaki. 2. Po upływie tego czasu wsypać proszek do pieczenia, wymieszać,umyć i obrać jabłka,pokroić w kosteczkę,wrzucić do masy,
  • Kaszaki 3. dokładnie wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu
  • Kaszaki 4. z obu stron do zarumienienia,ciasto nakładać na patelnie dużą łyżką.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Placuszki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować