Podawać z frytkami i sosem keczupowym.Smaczne też są na zimno jako dodatek do pieczywa.Dodatek keczupu do farszu i jajek nadaje roladkom aromatycznego i ciekawego smaku.
Keczupowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i warzywa oczyścić i umyć.Pieczarki pokroić w małe plasterki,warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach,ser rozdrobnić blenderem.
2.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,włożyć grzyby i smażyć do czasu odparowania wody i lekkiego zrumienienia.
3.Włożyć warzywa i smażyć na wolnym ogniu do czasu wysmażenia się wody,przyprawić do smaku solą,pieprzem.
4.Włożyć 3 łyżki keczupu,wymieszać.
5.Dodać posiekane listki bazylii i chwilę smażyć.
6.Do gorącego farszu wsypać ser.
7.Mieszać do czasu jego roztopienia,przestudzić.
8.Filety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić wzdłuż na połowę.Każdą połówkę przekroić po grubości na połowę.Każdy plaster lekko rozbić,posypać solą,pieprzem.
9.Na każdym plastrze położyć porcję farszu i zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące lekko formując roladkę rękoma.
10.Jajka roztrzepać z 2 łyżkami keczupu,przyprawić solą,pieprzem.Obtoczone w mące roladki maczać w jajkach i panierować w bułce tartej.
11.Na patelnię wlać 3/4 wysokości oleju,rozgrzać,włożyć roladki .
12.Smażyć na rumiano z dwóch stron.Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze