Keczup z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki, tak samo cebulę.
Gruszki obrać ze skórki i wydrążyć pestki i włożyć do pomidorów.
Przykryć garnek i rozgotować pomidory.
Gotować aż będą bardzo miękkie aby dały się zmiksować.
Wtedy właśnie należy je zmiksować razem ze skórką.
Do zmiksowanej papki pomidorowej dodać papryczki chilli, a także cynamon i sól do smaku.
Przyprawy które mogą się zgubić w pulpie zawiązuję w gazę i wrzucam do masy.
Dodaję cukier i gotuję do momentu jak masa zmniejszy swoją objętość o połowę.
Wtedy dodajemy ocet i zagotowujemy.
Wyjmujemy przyprawy.
Gorący keczup wlewamy do wyparzonych słoiczków , zakręcamy i ustawiamy do góry dnem.
Smacznego.
Komentarze