Kebaby Kefta

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kababy kefta oprócz mielonych przypraw przyrządza się również ze świeżą kolendrą. To ona właśnie nadaje im niepowtarzalnego orientalnego smaku.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 300 gramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - świeża kolendra posiekana: 2 łyżki
    - kumin mielony: 1 łyżeczka
    - kolendra mielona: 1 łyżeczka
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - pieprz cayenne: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kebab

Kebaby kefta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kebaby kefta 1. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie przyprawy ( kolendrę, kumin, paprykę słodką, chilli), drobno pokrojoną cebulę, świeżą kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą do smaku. Dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut aby mięso "przeszło" przyprawami. Po upływie tego czasu formujemy mięso w kształt kulek a następnie nadziewamy je na patyczki ( około 3 sztuki na jeden patyczek) , pieczemy na tacce około 10 minut a następnie kładziemy bezpośrednio na ruszt grilla i opiekamy ze wszystkich stron do zarumienienia. Podajemy z chlebkiem pitta i sosem czosnkowym. Można posypać listkami świeżej kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować