Kebaby grzybowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Grzyby lubię pod każdą postacią, więc wymyśliłam bardzo smaczne kebaby z grzybami.

Składniki:

  • ● 60 dag mięsa drobiowego
    ● 1 cebula
    ● 1 łyżka natki pietruszki
    ● 2 łyżki kukurydzy konserwowej
    ● 20 dag grzybów (najlepiej leśnych: podgrzybki, kurki, borowiki)
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej

Kebaby grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i mielimy.
    Ugotowane grzyby mielimy.
    Cebulę i natkę siekamy.
  • 2. Do mięsa dodajemy jajka
    i pozostałe składniki oraz łyżkę
    tartej bułki. Wyrabiamy
    i doprawiamy do smaku.
  • 3. Z masy formujemy wałeczki
    i nabijamy na patyczki do
    szaszłyków. Obtaczamy
    w bułce i smażymy na grillu
    lub na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy