Kebab z Ryżem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie jest bardzo smaczne i pożywne.

  • 30 min

Składniki:

  • - 50 dkg mięsa mielonego
    - 15 dkg ugotowanego ryżu
    - 2 płaskie łyżeczki przyprawy do kebaba
    - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
    - 1/2 łyżeczki mielonego kminku
    - 4 ząbki posiekanego czosnku
    - 2 jajka
    - 2 cebule
    - łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    - sól, pieprz

Kebab z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kebab z Ryżem 1. Wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania gęstej konsystencji. Następnie uformować 12 mniejszych roladek i nabić na długie wykałaczki. Ułożyć na blasze i piec przez 10-15 min w temperaturze 180 stopni aż uzyskają złoty kolor. Podawać z surówką z warzyw.

Porady

Można zrobić bez wykałaczek. Poukładać na brytfance, dodając odrobinę tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy