Kebab na frytkach

4.5 (184 ocen)

  • 10 min

Kebab na frytkach to moje ulubione danie.

  • 10 min

Składniki:

  • Frytki usmażone na oleju -600g
    Kapusta pekińska cienko pokrojona -1/2małej główki
    Piersi drobiowe pokrojone w kostkę -400 g
    Pomidory świeże pokrojone w talarki -2 szt duże
    Przyprawa -Kebab-Gyros
    Majonez
    Keczap
    Sos czosnkowy
    Papryka słodka, sól i pieprz do smaku.
    Tłuszcz do smażenia mięsa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab na frytkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę
    Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
    Smażymy na złoty kolor.
    Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapusta pekińska, pomidory, sos czosnkowy, kapusta i to polać keczapem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować