1.Fileta z kurczaka myjemy , osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Mięso posypujemy przyprawą do gyrosa i pieczemy na rozgrzanym oleju. Zostawiamy do ostygnięcia.
2.Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki.
3.W salaterce wykładamy połowę kapusty pekińskiej i połowę mięsa smarujemy warstwą majonezu. Wykładamy pokrojone w kostkę ogórki i cebulę. Na warzywa wykładamy osączoną z zalewy kukurydzę smarujemy dość grubą warstwę keczupu i dodajemy pozostałe mięso.Na mięso wykładamy pozostałą kapustę pekińską smarujemy majonezem. Dekorujemy keczupem.
Porady
Do sałatki można dodać pastę pomidorowo- czosnkową:
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka oleju
2 ząbku czosnku
Komentarze