Kebab domowy z mięsem karkowym w tortilli

4.49 (179 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo rzadko jadam fast - foody , ale mój syn je po prostu uwielbia i to mnie zmobilizowało żeby zrobić kebab domowy w cieście tortilli.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 70 dag mięsa (łopatka, karkówka, filety z kurczaka)
    przyprawa KEBAB PREMIUM
    1 duża cebula
    1 papryka czerwona
    8 liści kapusty pekińskiej
    1 kukurydza mała
    2 ogórki konserwowe lub kiszone
    olej
    sos: majonez, ketchup ostry, czosnek (1 ząbek)
    ,opakowanie placków do tortilli.
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab domowy z mięsem karkowym w tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kebab. 1. Dowolne mięso podane w składnikach pokroić na ścinki ( ja robiłam z chudej karkówki), obsypać obficie przyprawą, polać 3 łyżkami oleju, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki (najlepiej na noc).
    Mięso obsmażyć na patelni do miękkości. Na oddzielnej patelni poddusić na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w piórka. Pod koniec duszenia dodać cebule do mięsa i jeszcze chwilę podsmażyć. W trakcie smażenia się mięsa kroimy w cienkie paski kapustę pekińską oraz paprykę. Ogórki kroimy w talarki i odstawiamy na sitko by obciekły.Układamy najpierw warzywa na placku z lewej strony potem mięsko na t, a to polewamy sosami i zawijamy .Sos ketchupowy: 5 łyżek majonezu + 5 łyżek ketchupu ostrego Sos czosnkowy: 5 łyżek majonezu + przeciśnięty ząbek czosnku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować