Kawusie

4.49 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasteczka mocno aromatyczne. Lekko gorzki smak, idealnie przegryza się ze słodkością. Najlepsze z mlekiem o poranku.

Składniki:

  • Składniki:
    -2 jajka,
    -70g masła,
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    -łyżeczka cukru wanilinowego,
    -3 łyżki kawy rozpuszczalnej,
    -3/4 szkl. cukru,
    -2,5 szkl. mąki,
    -1 łyżka kakao.
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kawy

Kawusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dezynfekujemy, wybijamy do garnka (ważne żeby był większy), miksujemy na najwyższych obrotach, po ok. 5 minutach miksowania dodajemy partiami cukier i miksujemy do białości. Kolejnie dodajemy kawę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i kakao. Nie przestajemy miksować. Dodajemy masło. Kolejnie po wymieszaniu dodajemy mąkę partiami i mieszamy.
    Z ciasta powstałego lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i pieczemy w temp 180 stopni przez 10 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kawa Kawa rozpuszczalna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować