Kawowy z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1)Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę,dodać żółtka z proszkiem do pieczenia oraz olejek waniliowy i miksować 1 min.Wsypać mąkę i kawę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.Ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (25x36cm)Piec około 30 min w 180 stopniach.
2 )1 1/2 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl mleka rozmieszać budyń i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zgęstnieje.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, nie przerywając ucierania stopniowo dodawać zimny budyń.Dodać dżem oraz mleko w proszku.
3)Ostudzone ciasto przecinamy na dwa płaty.Jedną część smarujemy masą krówkową i układamy herbatniki.Wykładamy 1/3 masy budyniowej i układamy herbatniki.Na herbatniki wykładamy 1/3 masy i przykrywamy drugim płatem ciasta. Wierzch smarujemy pozostawiona masą i dekorujemy starta czekoladą. Wstawiany do lodówki na noc.
Komentarze