Kawowo-śmietankwe ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obie galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody.Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Śnieżki ubijamy z mlekiem,dodajemy tężejącą galaretkę-mieszamy dokładnie. Masę dzielimy na pół,do jednej części dodajemy 2 łyżki kawy Inki-mieszamy dokładnie,a drugą wstawiamy do lodówki.Na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy 20 herbatników,następnie przekładamy masa kawowa i wstawiamy na kilka minut do lodówki.Po schłodzeniu przekładamy białą masa a na nią kładziemy kolejną warstwę herbatników.
Przygotowujemy polewę: margarynę rozpuszczamy w rondlu,dodajemy jogurt,kakao i cukier puder.Mieszamy i trzymamy na małym ogniu aż się zagotuje.Polewamy na herbatniki polewę i posypujemy posypką kakaową.
Porady
Można tez przełożyć pomiędzy masą kawową a śmietankową kolejną warstwą herbatników. Myślę że byłby jeszcze lepszy.
Komentarze