Kawowiec z nutą brendy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt czekoladowy: białka oddzielić od żółtek, ubij na puch. Dodaj partiami cukier następnie żółtka.Suche składniki przesiej przez sito i za pomocą łyżki wymieszaj z masą jajeczną. Przełóż do blaszki o wymiarach 24x28 i piec 35 min w 165c. Po upieczeniu biszkopt upuść na podłogę. Przetnij na pół i nasączyć alkoholem.
2.Masa kawowa: w 1szkl mleka rozpuszczamy budynie, mąkę, żółtka i cukier waniliowy. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy budyń. Studzimy. Margaryne dodajemy partiami do ostudzonego budyniu. Zmiksuj. Kawę rozpuszczamy w wodzie. Zostawiamy do wystygnięcia i łączymy z masą .pierniki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i łączymy z masą
3.Przełożenie: biszkopt- masa kawowa-biszkopt-odrobina masy-posypka z piernika
Komentarze