Kawowa Stefanka z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deser dla fanów kawowych pyszności

  • 2 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    0.5 litra mleka
    2 paczki cukru z prawdziwą wanilią
    2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej
    2 łyżki masła
    Szklanka kaszy manny
    około 30 herbatników



    Polewa:

    50 gramów gorzkiej czekolady
    2 łyżki mleka
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kawy Herbaty

Kawowa stefanka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewam z cukrem i kawą, dodaję masło. Gdy mleko się zagrzeje, wsypuję kaszę mannę. Gotuję około 6-7 minut, aż kasza wyraźnie zgęstnieje.
    Formę do pieczenia ( najlepiej z ruchomym dnem) wykładam papierem do pieczenia, układam pierwszą warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarowuję masę kawową, powinna być ciepła. Przykrywam kaszę mannę kolejną warstwą herbatników.
    W rondelku roztapiam czekoladę z masłem i mlekiem, ciepłą polewą smaruję ciastka. Stefankę chłodzę przez minimum dwie godziny w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki Kasza manna Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować